De piramide van inclusie; Hoe individuele kwaliteiten het best tot uiting kunnen komen en leiden tot het sterkste team. In deze focus area gaan we aan de slag met de vier lagen van de piramide die zullen leiden tot het verbeteren van jouw team. Dit o.a. met behulp van artikelen, video’s, puzzels, vragen. In deze focus area bevinden zich de volgende modules: 

Wat is cultuur 

Iedereen ziet de wereld anders. Wat voor jou normaal lijkt, lijkt misschien niet normaal voor iemand anders. We nemen de wereld op onze eigen manier waar. Cultuur speelt een grote rol in hoe wij de dingen waarnemen, in deze module gaan we het dan ook hebben over cultuur.  

De piramide van inclusie 

In deze module gaan we aan de slag met de piramide van inclusie. We behandelen vragen als; Wat is de piramide van inclusie? En hoe gaan we aan de slag met de piramide van inclusie? 

Piramide van inclusie

Een veilig team 

Veiligheid, de basis van een sterk team. Veiligheid kent drie regels, in deze module gaan we aan de slag met deze drie regels. Om verder te kunnen gaan met de volgende lagen in de piramide. 

Inclusiviteit en acceptatie 

Inclusiviteit en acceptatie: Iedereen wordt geaccepteerd voor wie hij/zij is. Je kunt daadwerkelijk jezelf zijn zonder dat anderen daar over oordelen. Belangrijke aspecten van deze laag zijn: vooroordelen, stereotypen en discriminatie. Dit zijn dan ook de onderwerpen waar we in deze module de focus op leggen. 

Inzicht in je eigen team 

Om het beste uit je team te halen is het belangrijk je team écht te kennen. Wie werken er in jouw team? En wat voor invloed hebben deze mensen op jou? Wat maakt jullie team nou echt sterk? In deze module gaan we op onderzoek uit. 

Ieders kwaliteiten 

Wat zijn ieders kwaliteiten en hoe komen deze tot uiting in het team. In de module ieders kwaliteiten gaan we hiermee aan de slag. 

Wanneer je deze focus area afrondt: 

  • (H)erken je jouw vooroordelen; 
  • Kun je nog beter omgaan met vooroordelen/stereotypen; 
  • Leer je je team nog beter kennen; 
  • Haal je nog meer uit je team. 

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wij helpen je graag verder.