Advies op maat.

Voor een duurzame ontwikkeling

De huidige samenleving ziet zich in toenemende mate geconfronteerd met een aantal maatschappelijke problemen, waarvan agressief gedrag tegenwoordig zeer regelmatig aanwezig is. Ook allerlei organisaties, van overheidsorganisaties tot zorgverlenende instellingen tot veiligheidsdiensten hebben regelmatig te maken met agressief gedrag en handelen van burgers, bezoekers, bewoners en betrokkenen. Agressie, variërend van verbaal geweld, intimidatie en bedreiging tot fysiek geweld, vormt in vele gevallen een structureel probleem.

 

Ieder incident is er één te veel en de impact van agressief gedrag is vaak groot. Het zorgdragen voor een veilige werkomgeving is essentieel. Iets wat een enorme bijdrage kan leveren bij de bescherming van werknemers is een duidelijk beleid/protocol waarin staat dat agressie structureel wordt aanpakt en dat richtlijnen geeft voor de manier waarop dat wordt gedaan. Hiermee kunnen collega’s (zoveel mogelijk) één lijn trekken bij wat ze wel en niet accepteren en hoe zij hier gezamenlijk mee omgaan. 

Hoe we dit aanpakken.

Van inventarisatie tot eindproduct

Inventarisatie

Het krijgen van inzicht

Samen met jullie als organisatie gaan we op zoek naar het 'probleem' en de juiste aanpak om een duurzame ontwikkeling te kunnen realiseren.

Ontwikkeling

Een goede basis

Wanneer we een goed beeld hebben van de aanpak, gaan we aan de slag met het ontwikkelen en uitwerken van het plan.

Evaluatie

Presenteren en evalueren

Na de ontwikkeling van het product, zullen we tussentijds evalueren. We presenteren het product en bespreken samen welke 'puntjes op de i' we zullen zetten.

Optimalisatie

De puntjes op de i

Het 'eind' product zal worden ontwikkeld. Tevens wordt er een concreet plan gemaakt om het in de praktijk zo goed mogelijk te 'lanceren'.

'Eind' product

De oplevering

Tijd voor de oplevering van het 'eind' product. Een product dat continu in ontwikkeling zal blijven om zo een duurzame verandering te kunnen realiseren.

Hoe kunnen wij jou verder helpen?