Bij MADURO. zijn er drie onderdelen weerbaarheid; fysiek, verbaal en mentaal. De komende weken zullen we ieder onderdeel toelichten. Deze week: fysieke weerbaarheid. Hoe fysiek weerbaar ben jij?

Even een korte terugblik naar vorige week. In de blog van vorige week (lees hier) hebben we onze definitie van weerbaarheid besproken namelijk: Wij bij MADURO. geloven dat weerbaarheid een dynamisch proces is van het handhaven van positieve en effectieve coping strategieën bij tegenslagen. 

Als we kijken naar agressie zijn er drie fases van agressie. Deze drie fases noemen we het Agressie Spectrum Model, iedere fase van dit model vraagt iets van jou weerbaarheid. Zo is het in fase 1; de rationele fase voornamelijk belangrijk verbaal weerbaar te zijn. Kijken we naar fase 2; de emotionele fase dan zijn zowel verbale- als mentale weerbaarheid belangrijk. Op het moment dat iemand fysiek wordt belanden we in fase 3; de fysieke fase. In deze fase is fysieke weerbaarheid het belangrijkst.

Stel je bent beland in een verhitte discussie die steeds verder uit de hand loopt. Op het moment dat je wegloopt word je bij de pols gepakt. Weet je dan wat je moet doen? En als deze persoon je niet alleen bij de pols pakt maar ook een mes in zijn hand heeft, weet je dan nog steeds wat te doen? 

Ben jij fysiek weerbaar?; Kun jij jezelf effectief verdedigen op het moment dat iemand fysiek agressief wordt? Bij MADURO. leren wij je waar je op moet letten in een dergelijke situatie, hoe je (indien mogelijk) een situatie zou kunnen de-esclaren. En hoe jij jezelf kunt verdedigen. Dit alles doen we met behulp van coaching, fysieke trainingen en ons online leerplatform.

Wil je weten hoe wij jou/jullie kunnen ondersteunen bij het bereiken van maximale weerbaarheid? Neem contact met ons op.

Categories: Weerbaarheid