Agressie uit zich in verschillende soorten en maten. Om je te helpen snel en accuraat het soort agressie te herkennen en de juiste aanpak te hanteren hebben wij het Agressie Spectrum Model (ASM) ontwikkeld. In deze focus area gaan we aan de slag met de verschillende soorten en maten van agressie.

Dit doen we met behulp van artikelen, video’s, puzzels, gesprekken enzovoort. Binnen deze focus area behandelen wij de volgende modules: 

ASM de basis 

In deze module gaan we aan de slag met de basis van het ASM. Hierin leer je o.a. wat de verschillende fases van agressie zijn en hoe je deze kunt herkennen. Dit doen we met behulp van verschillende leervormen.

Rationele fase 

De eerste fase van het model is de rationele fase. In deze module gaan we aan de slag met het herkennen van deze fase en het reageren op een agressor in deze fase. Maak een quiz, puzzel, lees een artikel, kijk een video of ga het gesprek met je collega’s aan.

Emotionele fase 

In de emotionele fase begint de agressor zijn hoofd vaak wat te verliezen. Deze fase is vaak makkelijk te herkennen, ermee omgaan is echter een stuk lastiger. In deze module gaan we oefenen met deze fase. 

Fysieke fase 

De fysieke fase kent verschillende soorten agressie. In deze module behandelen we de verschillende soorten fysieke agressie en oefenen we met het omgaan hiermee. 

Bevrijdingstechnieken 

Wanneer een situatie daadwerkelijk fysiek wordt is het belangrijk te weten hoe je hierop kunt reageren. In deze module bespreken we verschillende bevrijdingstechnieken die passen bij mogelijk gevaren in jouw organisatie. 

Wanneer je de focus area hebt afgerond: 

  • Herken je soorten agressie ; 
  • Weet je hoe je verschillende situaties kunt herkennen; 
  • Weet je hoe je omgaat met de verschillende soorten agressie: 
  • Kun je verschillende bevrijdingstechnieken toepassen. 

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wij helpen je graag verder.