Het aantal overvallen is het afgelopen jaar weer flink toegenomen. Tankstations, juweliers, supermarkten maar ook maaltijdbezorgers zijn vaak slachtoffer. ‘Makkelijke’ doelwitten met relatief veel opbrengst voor een overvaller. Het is ontzettend belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen; overvallers gaan vaak namelijk door tot ze worden gepakt.

Wij snappen dat dit uiteraard veel makkelijker is dan gezegd. De overvallers komen vaak gemakkelijk ‘binnen’ en passen veel (extreem) geweld toe (messen, pistolen). Dit maakt het dan vaak ook ontzettend moeilijk ‘juist’ te reageren. We worden simpelweg volledig overrompeld door de situatie.

Tijdens de overvalpreventie training leren we de deelnemers in een veilige situatie om te gaan met een overval. We bootsen de praktijk zoveel mogelijk na om zo om te leren gaan met de hoeveelheid stress die komt kijken in een dergelijke situatie. Ook krijg je tips en handvaten hoe te reageren in een dergelijke situatie.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het verwerken van een dergelijke situatie. Een overval heeft namelijk ook achteraf veel effect op medewerkers.

Het is altijd ontzettend lastig ‘juist’ op te treden wanneer iemand te maken krijgt met een overval. Het oefenen in een zo’n realistisch mogelijk scenario is ontzettend helpend.

Leroy Maduro – Eigenaar MADURO.

Heb je vragen of wil je meer weten over overvalpreventie training?

Wij helpen je graag verder.