Werkgevers willen graag goed zorgen voor de veiligheid van hun werknemers. Iets wat een enorme bijdrage kan leveren bij de bescherming van werknemers is een duidelijk beleid waarin staat dat je agressie structureel aanpakt. Een beleid zorgt ervoor dat alle werknemers één richtlijn krijgen betreft het omgaan met agressie. Dit vergroot de veiligheid van werknemers aanzienlijk.

In een beleid maak je afspraken betreft het omgaan met agressie, de maatregelen die een organisatie neemt, verschillende regels/protocollen/procedures die een organisatie kent en wat een werknemer kan doen wanneer hij/zij te maken heeft gehad met agressie. 

Vragen die onder andere in een beleid worden beantwoord en die in een training zeker naar voren moeten komen zijn;

  • Wat is agressie voor de organisatie?
  • Hoe dient een werknemer om te gaan met (de verschillende vormen van) agressie?
  • Waar ligt bijvoorbeeld de grens van de organisatie en hoe zorg je ervoor dat alle werknemers (minimaal) deze grens hanteren?
  • Bij wie kunnen werknemers terecht wanneer ze te maken hebben gehad met een agressie situatie?

Vanuit MADURO. ondersteunen en adviseren wij verschillende organisaties bij het (her)schrijven van beleid en procedures op gebied van agressie en geweld. Dit kan verschillen van het updaten van een (oud) beleid tot het schrijven van een geheel nieuw beleid. 

Een beleid zorgt ervoor dat alle werknemers één richtlijn krijgen betreft het omgaan met agressie, essentieel om de veiligheid van werknemers te vergroten.

Leroy Maduro – Eigenaar MADURO.

Hoe kunnen wij jouw organisatie helpen?