Weerbaarheid; het effectief kunnen omgaan met tegenslagen. Weerbaarheid is een dynamisch proces, wat wil zeggen dat je weerbaarheid altijd in beweging is. Wij gaan graag samen met jullie organisatie aan de slag om zo ieders weerbaarheid te vergroten.

Onderstaande trainingen zijn richtlijnen van onze training. Wij geloven echter dat iedereen iets anders nodig heeft om zo zijn/haar weerbaarheid te vergroten. Wij kijken dan ook graag met jullie organisatie wat er voor jullie nodig is, zo zijn al onze trainingen maatwerk.

Agressie en weerbaarheid

Agressie vertoont zich in allerlei verschillende soorten en maten. Wij begrijpen dat het soms verwarrend kan zijn wanneer je op welke manier moet reageren of optreden.

In deze training geven we met behulp van het Agressie Spectrum Model duidelijke en logische richtlijnen.

Effectief communiceren

Ieder persoon is uniek. Hoe wij ons gedragen wordt gevoed door veel factoren. Voorbeelden hiervan zijn onze cultuur, opvoeding en persoonlijkheid, maar ook ervaringen en humeur. Deze diversiteit maakt dat mensen elkaars gedrag en bedoelingen soms maar moeilijk kunnen begrijpen. Tijdens deze training staat de vraag ‘Hoe communiceer je met verschillende type mensen?’ centraal.

Agressie & Weerbaarheid - Code rood

Omgaan met impactvolle situaties

Vechten, vluchten of bevriezen. Eén van de drie natuurlijke stressreacties die optreden wanneer we te maken hebben met een stressvolle situatie. Tijdens de training omgaan met impactvolle situaties bespreken we waar deze stressreactie vandaan komt en de invloed die jij kunt uitoefenen op deze reactie.