De DISC; Eén van de meest gebruikte persoonlijkheidsmodellen, ontwikkeld door de Amerikaanse William Moulton Marston. Na onderzoek kwam hij tot de ontdekking dat menselijke gedragstypes zijn op te delen in vier groepen; Direct, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. In deze focus area gaan we aan de slag met DISC. Dit doen we o.a. met behulp van artikelen, video’s, puzzels en tests.  

  1. DISC basis 

In deze module gaan we de basis van de DISC behandelen. Wat betekend dit model en wat houden de vier verschillende persoonlijkheidstypes in. Zo begin je deels al een beeld te krijgen over je eigen persoonlijkheidstype en die van de mensen om je heen. 

  1. Inzicht in jezelf 

In deze module zal je ontdekken welk persoonlijkheidstype het meest bij jou aansluit. Zo krijg je inzicht in o.a. je kwaliteiten en valkuilen. Daarnaast gaan we aan de slag met kwaliteiten en valkuilen die in jouw allergie zitten. 

  1. Het indelen van mensen 

Mensen in delen in de verschillende persoonlijkheidstypes; ontzettend handig wanneer je bijvoorbeeld met deze persoon een bepaald doel wil bereiken. Door te weten wie iemand is, kun je hier namelijk je communicatie op aan passen. In deze module gaan we dan ook aan de slag met het indelen van mensen in de verschillende persoonlijkheidstypes. 

  1. Communiceren aan de hand van DISC 

Wanneer we weten welk persoonlijkheidstype is, willen we hierop inspelen. Hoe je dat doet leer je in deze module. Zo leer je o.a. wat je juist wel en juist niet moet doen tijdens de communicatie met de verschillende persoonlijkheidstypen. 

Wanneer je de focus area afrondt: 

  • Weet je wat de DISC is; 
  • Weet je welke persoonlijkheidstype jij ‘bent’; 
  • Kun je anderen indelen in de DISC; 
  • Kun je aan de hand van DISC nog beter communiceren.  

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wij helpen je graag verder.