Meer en meer groeit de behoefte voor gepersonaliseerd leren. Hierbij is het essentieel dat de informatie en de content welke een deelnemer leert zo optimaal mogelijk aansluiten bij de leerdoelen die er zijn. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om specifieke functies, vaardigheden en/of procedures. 

Binnen de online leeromgeving biedt MADURO. de mogelijkheid om als organisatie zelf uw leerdoelen te laten vormgeven binnen het platform. Met behulp van de vijf verschillende stappen welke u dan gaat doorlopen met het team van MADURO. vormen zich de specifieke leerervaringen die u, uw team en/of organisatie nodig heeft. 

De vijf stappen welke worden doorlopen zijn:

  1. Inventariseren
  2. Creëren
  3. Implementeren
  4. Controleren
  5. Live

Tijdens iedere stap zal u zorgvuldig worden meegenomen. Met uw eigen toegang tot de projectmanagementtool waar MADURO. mee werkt bent u tevens te allen tijde op de hoogte van de voortgang en de gemaakte ontwikkelingen. Uiteraard gedurende het proces zijn er meerdere momenten waarop tijdens een samenzitten ontwikkelingen kunnen worden gecontroleerd. Ook tussentijdse wijzigingen kunnen direct worden doorgevoerd. 

Mocht het zo zijn dat procedures worden aangepast nadat deze in uw digitale leeromgeving staan, dan passen wij deze aan! Op die manier worden alle deelnemers gelijk op de hoogte gebracht en hebben zij de mogelijkheid om de nieuwe manier van werken eigen te maken. Hierbij kun je daarnaast ook denken aan het inwerken van een nieuwe collega voor een bepaalde functie. Het inwerk traject kan met behulp van M12 aanzienlijk efficienter worden ingericht. Kortom enorm veel is mogelijk om niet enkel gepersonaliseerd, sociaal digitaal te leren. Daarnaast kan dit dus ook specifiek voor uw organisatie.

Neem contact op met Edwin, onze expert en bespreek welke mogelijkheden er voor u zijn om niet langer generieke trainingen te hoeven aanbieden. Daadwerkelijk het verschil maken en uw mensen kunnen laten leren wat zij willen leren en wanneer! M12 maakt het mogelijk.