Samen is meer dan de som der delen. Bij samenwerken zijn er veel factoren belangrijk; wat zijn ieders kwaliteiten en valkuilen, hoe communiceer je met iemand en werken jullie samen naar hetzelfde doel. In de focus area samenwerken leer je hoe je samen zo goed mogelijk samenwerkt.  

Denkstijlen en motivaties 

Samenwerken gaat het best wanneer een team écht een team is. Een écht team werkt samen naar hetzelfde doel, kent elkaars kwaliteiten en valkuilen en weet waarom iemand de dingen doet die hij/zij doet. In deze module gaan we aan de slag om jezelf en je team nóg beter te leren kennen. 

Samenwerken

Communicatie 

In de module communicatie behandelen we o.a. de verschillende leiderschap- en communicatiestijlen binnen een team. Daarnaast gaan we aan de slag met het feedback geven en ontvangen.   

Doelen stellen 

Samen werken aan hetzelfde doel, dat is waar een team voor gaat. Wanneer iedereen hetzelfde doel heeft, komt er nog meer kijken. Want iedereen werkt op zijn eigen manier naar een doel toe. En dat kan nog wel eens voor onenigheid binnen een team zorgen. In deze module gaan we aan de slag met doelen (stellen). 

Wanneer je deze focus area hebt afgerond: 

  • Ken je de verschillende rollen binnen een team; 
  • Heb je meer inzicht in jezelf en je team; 
  • Kun je beter inspelen op de kwaliteiten en valkuilen van je teamgenoten; 
  • Ben je bewuster bezig met het geven en ontvangen van feedback. 

Heb je vragen of wil je meer weten?

Wij helpen je graag verder.