Misschien heb je de term wel eens gehoord: DISC. Wat is de DISC en waarvoor gebruik je het? Dat vertellen we je in deze blog. 

De DISC is een persoonlijkhedenmodel dat oorspronkelijk is ontworpen door de Amerikaanse psycholoog William Moulton Marston.

De DISC is een van de meest gebruikte gedragsmodellen en maakt onderscheid tussen vier verschillende persoonlijkheidstypen: Direct, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Het model gaan uit van twee assen. De verticale as gaat over of je meer direct of indirect bent. De horizontale as geeft antwoord op de vraag: Ben je meer mensgericht of taakgericht? Wanneer je beide assen samenvoegt zie je de vier verschillende persoonlijkheidstypen in het model.

Aan de 4 verschillende persoonlijkheden zijn vier kleuren gekoppeld: rood, geel, groen en blauw. Bij het model past een vragenlijst. Nadat je deze hebt ingevuld, ontstaat er een kleurenprofiel waarin wordt weergegeven welke persoonlijkheid bij jou dominant is. Dit kleurenprofiel geeft aan in welke mate je Direct, Interactief, Stabiel en/of Consciëntieus bent. Vaak springt één kleur er wat meer uit dan de andere, maar je laat van alle 4 de typen in een bepaalde mate zien. Goed om te realiseren is dat het ene profiel niet ‘beter’ is dan het andere. Iedereen is een combinatie van de vier typen en de DISC stelt slechts vast welke kleur bij jou het meest duidelijk naar voren komt. Alle vier de persoonlijkheden hebben zo hun kwaliteiten en valkuilen.

Met de uitslag van de DISC kun je bepalen wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Zowel op individueel als op teamniveau is het handig om te weten wat voor persoon je tegenover je hebt. Je weet waar jouw kwaliteiten liggen, maar ook hoe je het beste kunt communiceren.

Ook kun je met behulp van de DISC bepalen op welke manier je het beste kunt samenwerken met anderen. Een voorbeeld hiervan is: Hoe benader ik een I-persoon over een probleem in de onderlinge communicatie?

Meer weten over de DISC of de DISC zelf invullen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.