In deze blog zoomen we verder in op de stabiele persoonlijkheid uit de DISC. Om te lezen wat de DISC precies is, lees onze blog: Wat is de DISC? 

De DISC stelt dat er vier verschillende gedragsstijlen zijn: 

  • De rode, directe persoon 
  • De gele, interactieve persoon 
  • De groene, stabiele persoon 
  • De blauwe, consciëntieuze persoon 

Iedereen is een combinatie van deze vier persoonlijkheidstypen, maar vaak springt één van de kleuren eruit. In deze blog hebben we het over mensen die het hoogst scoren in het groene gebied: De stabiele persoon, ook wel ‘de teamplayer’. 

De stabiele persoonlijkheid bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het model. De stabiele persoonlijkheid heeft een groene kleur en deze zachte kleur past perfect bij het karakter van de S-persoon; diegene is indirect en mensgericht. Deze persoon is te herkennen aan zijn of haar bescheidenheid en zorgzaamheid. Ook kenmerkt de S-persoon zich als begripvol en als een goede luisteraar. De stabiele persoon wordt blij van teamwork, stabiliteit en zekerheid. Personen in dit profiel zijn relaxed en oprecht. Ze houden van informele en ingetogen relaties. 

Waar de stabiele persoon op moet letten is dat hij of zij zichzelf niet wegcijfert waardoor diegene onzichtbaar wordt. Ook is het belangrijk dat de S-persoon ervoor waakt dat hij of zij niet bemoeizuchtig wordt. De S-persoon houdt van duidelijkheid, instructies en zekerheid. Wanneer dit niet gekregen wordt, wordt de S-persoon passief.

Ben of ken jij een S-stabiel persoon? Bekende personen die in te delen zijn onder het stabiele persoonlijkheidstype zijn Ghandi en Michael J. Fox

Nieuwsgierig geworden naar jouw eigen DISC-profiel? Neem contact op voor de mogelijkheden.