Mensen, teams en organisatie helpen bij het bereiken van hun maximale weerbaarheid. Dat is onze missie. Maar wat is weerbarheid en hoe helpen wij bij het bereiken van de maximale weerbaarheid? Wij nemen je mee in onze visie van weerbaarheid en leggen je uit hoe wij jou kunnen helpen.

Weerbaarheid: een definitie 

Hoe weerbaar vind jij jezelf? Voor het beantwoorden van deze vraag is het allereerst belangrijk voor jezelf te bepalen wat volgens jou weerbaarheid is. Wij bij MADURO. geloven dat weerbaarheid een dynamisch proces is van het handhaven van positieve en effectieve coping strategieën bij tegenslagen. 

Een dynamisch proces wil zeggen dat weerbaarheid niet vast staat: Iemand kan het ene moment weerbaar zijn en het andere moment minder. Daarnaast betekend dit dat je dus kunt werken aan je eigen weerbaarheid.  

Coping betekent; ‘omgaan met’. Weerbaarheid is dus ook het op een positieve en effectieve manier kunnen omgaan met tegenslagen. 

De vraag ‘hoe weerbaar vind jij jezelf?’ Zou je dus kunnen beantwoorden door je af te vragen hoe goed jij op een positieve en effectieve manier kunt omgaan met tegenslagen. Daarnaast is het belangrijk bewust te zijn van het dynamische proces. De vraag is dus slechts een momentopname. 

‘Weerbaarheid: een dynamisch proces van het handhaven van positieve en 
effectieve coping strategieën bij tegenslagen.’

Hoe helpen wij jou

Om je maximale weerbaarheid te bereiken helpen wij jou graag bij het vinden van deze positieve en effectieve coping strategieën. En met alleen het vinden van deze strategieën zijn we er zeker nog niet. De gevonden strategieën zullen moeten worden toegepast en vervolgens met veel vallen en opstaan eigen worden gemaakt voor en door jou. Dit alles doen we met behulp van coaching, fysieke trainingen en ons online leerplatform. 

Wil je weten hoe wij jou/jullie kunnen ondersteunen bij het bereiken van maximale weerbaarheid? Neem contact met ons op. 

Categories: Weerbaarheid