Het vergroten van weerbaarheid, dat is onze missie. Samen met jou gaan we graag aan de slag om je maximale potentie te bereiken. Maar hoe weerbaar zijn de collega’s van MADURO. eigenlijk? En hoe kunnen zij jou helpen met hun eigen ervaring? Vandaag Leroy.

Weerbaarheid, het is makkelijker dan vele mensen denken, 

moeilijker dan het voor vele mensen voelt.

Weerbaarheid kom je tegen op alle verschillende fronten in jouw dagelijks leven. Alle tegenslagen maar ook successen vragen van jou en mij iedere dag een reactie. Een minder positieve ervaring omturnen naar een leermoment en succes op het juiste moment afronden, het is een dagelijkse praktijk. Onze eigen weerbaarheid is een continu leerproces. 

Mijn uitdagingen zijn de zaken die voor mij emotioneel beladen zijn en mij raken. In deze gevallen kan het soms lastig zijn over mijn emoties heen te stappen en het grotere plaatje te blijven zien. Iets waar ik de afgelopen jaren veel stappen in heb gezet, dit door ervaring maar ook door het stellen van doelen. Het heikele punt van emoties is dat je het op die momenten vaak allemaal even niet meer weet, het stellen van een doel geeft je hierbij houvast. Een doel geeft je namelijk indirect een startpunt om voorwaarts te blijven bewegen. 

Je eigen ervaringen zijn ontzettend belangrijk bij het ontwikkelen van je weerbaarheid. Levenservaring geeft je een beter vermogen te relativeren, leert je situaties sneller te herkennen en daarbij je aangeleerde ‘toolbox’ te gebruiken. Zo ben ik vandaag de dag beter in staat de emoties van een ander niet direct te projecteren op mezelf. Vanuit mijn zorgzaamheid en betrokkenheid naar mensen wil ik iedereen graag helpen het beste uit zichzelf te halen, dit wil ik graag nog steeds. Ik ben er alleen wel achter gekomen dat ik niet de hele wereld kan helpen en daarmee tevreden kan stellen.

Mijn grootste leerpunt van de afgelopen jaren en iets wat ik je graag meegeef; Wanneer jij in een lastige situatie zit of ergens doorheen gaat, kan dit ontzettend moeilijk voelen. Er komt altijd een punt dat je er doorheen moet en dan ga je er ook doorheen. Hoe sneller jij erdoorheen gaat, hoe ‘makkelijker’ het voor jou is. Je kan het. 

Categories: Weerbaarheid