December, de maand om eens na te denken over de doelen van volgend jaar. En ook om eens stil te staan bij de die van afgelopen jaar. Welke doelen heb jij behaald? En heb je dit gevierd? Want naast het stellen hiervan is ook het vieren van een behaald doel belangrijk! De hele maand december schrijven wij over dit thema. Met vandaag: 4 redenen om doelen te stellen.

“The trouble with not having a goal is that you can spend your life running up and down the field and never score.” –Bill Copeland.

1. Doelen geven je richting.
Wanneer jij een helder doel hebt, weet je waar je naartoe werkt en wat het resultaat zou kunnen zijn. Dit zorgt ervoor dat je situaties die niet bijdragen aan een bepaald doel vermijdt en je productief naar je doel werkt. Als je duidelijke weet waar je heen wil zal dit ook zorgen voor een bepaalde focus.

2. Doelen motiveren.
Een doel is een soort stok achter de deur. Helemaal als je er een bepaalde activiteit aan koppelt. Wanneer je een doel echt wilt halen betekent dit dat je bepaalde dingen beter wel of juist niet kunt doen. Je weet wat je wil en waar je het voor doet.

3. Doelen geven je vertrouwen.
Niet geheel onbelangrijk, wanneer jij een doel behaald geeft dit je vertrouwen. Het betekend namelijk dat jij ervoor hebt gezorgd dat je iets hebt bereikt waar je naartoe hebt gestreefd.

4. Doelen helpen je te ontwikkelen.
Een doel is meetbaar, het geeft je inzicht in hoe je ergens nu voor staat en waar je naartoe werkt. Een doel zorgt ervoor dat je dus iedere keer een beetje beter wordt.

Wil je meer weten over het veranderen van gedrag en doelen stellen? Lees dan onze andere blogs of neem contact met ons op.

Categories: Doelen