Vitaliteitsscan
Vitaliteit is voor ons een belangrijk onderwerp binnen weerbaarheid. Om je vitaliteit te meten hebben wij een vragenlijst ontworpen: Vitaliteitsscan-50. Wat deze scan meet en wat je met de uitslag kunt vertellen we je hieronder. 

Omdat wij ervan overtuigd zijn dat je vitaliteit invloed heeft op je weerbaarheid besteden wij in onze trainingen ook aandacht aan dit onderwerp. Een onderdeel binnen onze trainingen is de Vitalitetitsscan-50 (VS-50). Deze vragenlijst meet 5 onderdelen van jouw eigen vitaliteit:

Sociaal
Het eerste gebied sociaal betreft de interactie met mensen om je heen. Mensen zijn sociale wezens wat betekent dat een goed vangnet ontzettend belangrijk is.

Mentaal 
Het mentale gebied verdelen we onder in twee gebieden: Motivatie en geluk. Bij het onderdeel motivatie gaat het om het hebben van doelen/dromen en daarnaast de moeite doen deze dromen/doelen te behalen. Het onderdeel geluk betreft de huidige kijk op het leven.

Fysiek
Als laatst het fysieke gebied. Ook dit gebied wordt onderverdeeld in twee gebieden: Lichaamsvisie en conditie. Het onderdeel lichaamsvisie betreft, zoals het woord al zegt, de visie op jouw lichaam. De conditie daarentegen gaat meer over de feiten. Waar het bijvoorbeeld bij lichaamsvisie meer gaat om het gevoel fit te zijn, gaat het bij de conditie meer om de vraag of je voldoende beweegt.

Inzicht in jouw vitaliteit
Door het invullen van de vragenlijst krijg je inzicht in jouw vitaliteit. Aan de hand van de uitslag zie je op welke onderdelen jij hoog scoort en waar jij minder op scoort. Op deze manier weet je op welk onderdeel je het meest te winnen hebt. Voor deze verschillende onderdelen hebben we handvaten ontwikkeld. Hierdoor kan jij gericht werken aan het vergroten van je vitaliteit.  

Ben je nu benieuwd geworden naar de Vitaliteitsscan-50 en zou je hem bijvoorbeeld zelf willen invullen? Neem dan contact met ons op.

Categories: Vitaliteit