Januari, de maand van vitaliteit bij MADURO. Iedere week gaan we in gesprek over dit onderwerp. Met vandaag collega Marit

Wat is vitaliteit volgens jou? 
Dit is voor mij het gevoel hebben dat je fit, energiek en vrolijk bent. Daarbij moet je ook het gevoel hebben dat je alles wat je te doen hebt aankan en dat je zin hebt in je dag. Ook het gevoel hebben dat je goed kunt herstellen van moeilijke gebeurtenissen of zware lichamelijke activiteiten speelt mee. Je vitaliteit hangt van veel factoren af denk ik, bijvoorbeeld je mindset, je omgeving en de gebeurtenissen op het moment in je leven. Hierdoor kan het nog wel eens verschillen hoe vitaal je je voelt.  

Wat vind jij het belangrijkst van vitaliteit? 
Vooral het mentale aspect vind ik erg belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat als je je mentaal niet goed voelt dat je lichamelijk ook minder in je vel zit en je minder energiek voelt. Ik denk dat de verschillende onderdelen veel invloed op elkaar hebben. Dus als je bijvoorbeeld meer beweegt zal je je mentaal ook beter gaan voelen.  

Hoe heeft vitaliteit invloed op de onderwerpen binnen maduro?  
Ik ben ervan overtuigd dat vitaliteit en weerbaarheid best wel van elkaar afhangen, als je minder vitaal bent zul je ook minder weerbaar zijn en andersom. Daarom besteden we ook aandacht aan vitaliteit binnen onze trainingen. Zo hebben we bijvoorbeeld trainingen waarin we met stress bezig zijn en hebben we onze eigen vitaliteitsscan ontworpen. Na het invullen hiervan weet jij op welk onderdeel je het meest te winnen hebt en kun je zo gericht aan je vitaliteit werken.  

Wat doe je zelf aan vitaliteit? 
Ik probeer voldoende te bewegen en daarnaast leuke dingen te doen met de mensen om mij heen voor de ontspanning. Daarbij vind ik slaap ook een heel belangrijk aspect om mij vitaal te voelen. Ik merk het meteen wanneer ik te weinig of slecht slaap, dus hier houd ik dan ook veel rekening mee.   

Categories: Vitaliteit